EXPOSITIES

ZILVERMUSEUM DOESBURG

Een verzameling van meer dan 400 objecten uit 20 verschillende landen, die een periode van 1700 tot 1920 beslaat. De toegang bedraagt € 3,00 p.p., kinderen t/m 12 jaar gratis.
Voor actuele informatie: www.zilvermuseumdoesburg.nl

Tijden: zie bij bezichtiging kerk

10 nieuwe Doesburgers exposeren in de MartiniKerk

Doesburg – 10 mensen uit Eritrea, Syrië, Iran en Irak exposeren van 4 november tot 12 december dagelijks van 11.00 tot 14.00 uur in de Grote of Martinikerk te Doesburg.

20 weken lang hebben ze geïllustreerd, geschilderd, geboetseerd en taalles gehad in de Schilderschool onder leiding van creatief ondernemer, Andre Bikker. 

Ze hebben groepswerken en individuele werken gemaakt.  Portretten, aardewerk en hun lievelingsboom. Zo maakt u  kennis met 10 nieuwe Doesburgers met een bijzonder verhaal. Ze stellen zichzelf voor in een video die in de expositieruimte  te zien is. Zo krijgen zij letterlijk een gezicht en u krijgt een beeld bij hun verhaal.

Het doel van dit project is integratie en kennismaking. Tijdens de eerste 20 weken leren ze elkaar en de vrijwilligers van de Schilderschool kennen en leerden ze een klein begin van de Nederlandse taal.

Op donderdag 4 november opent burgemeester Loes van der Meijs de expositie en verzorgen de deelnemers heerlijke hapjes. Vanaf vrijdag 5 november is de expositie voor iedereen te zien in de Anna Kapel naast het koor van de kerk. De toegang is vrij maar een gift voor onderhoud van het gebouw wordt zeer op prijs gesteld.

Na de opening gaat deze groep nog tot het eind van het jaar door maar nu met een letterlijke kennismaking van Doesburg. De groep gaat bijvoorbeeld de toren beklimmen, het mosterdmuseum, en het Lalique museum bezoeken. André Bikker nodigt u namens de 10 nieuwe Doesburgers van harte uit om met hen te komen kennismaken, door het bezoeken van de expositie. Hoe leuk zou het zijn voor de mannen en vrouwen die in Doesburg bijna niemand kennen, als zij door expositie worden herkend en vriendelijk worden begroet op straat. Laat Doesburg zo ook een welkome stad zijn voor zijn nieuwe bewoners.