EXPOSITIES

Editha de Vos

Expositie Editha de Vos van 18 mei tot 2 juni 2022    

Ik wil graag kunst maken die mensen raakt en blij maakt.

Direct vanuit mijn gevoel en hart gaat de verf op het doek en ontstaat de creatie. Vrij en onbegrensd!

De werken ademen uit wie ik ben,  wat mij  beweegt, wat in mij zit…..,  mijn passie! Ik schilder voornamelijk figuratief maar ook het abstracte werk schuw ik niet. Door bijzonder kleurgebruik valt mijn werk op.  De inspiratie vind ik werkelijk in  alles om me heen, zeg maar; “Het leven zelf.”   Mijn werken zijn kleurrijk, zonnig en stralen vrolijkheid uit. Ik schilder heerlijk vrij alsof het schilderen buiten mezelf omgaat. Ik er als het ware geen deel van uitmaak. Het ontstaat zonder vooropgezet plan. In al mijn werken komt deze krachtige expressie tot uiting. Je herkent mijn werk aan een eigen stijl. Het is mijn handtekening geworden.                         

“Kunst  met passie, kleur en vaart”

EdiArt by Editha de Vos
www.ediart.nl, +31 (0)6 21830130
Huisatelier: IJsselkade 46 6981 LG Doesburg

Carine van den Berg

Expositie Carine van den Berg 5 tot en met 31 juli

Een veelzijdige expositie voor jong en oud. Of het nu gaat om iets moois, iets grappigs, iets sportiefs, iets ontroerends, iets spiritueels of iets abstracts; je kunt het terugvinden in deze collages. Ze zijn gemaakt van foto’s uit kranten en verrassend qua kleur en thema. Elk werk is uniek en enig in zijn soort. Nieuwsbeelden van vandaag vormen in principe de geschiedenis van morgen. Maar door ze los te halen en in een ander kader te plaatsen, ontstaan nieuwe beelden. Tijdloos en gemaakt om je te verbazen met hun schijnbaar eenvoudige, maar geraffineerde opbouw.  

Net als een bezoek aan Doesburg, is mijn werk om van te genieten, want het leven is al complex genoeg!

Carine van den Berg (1962) woonachtig in Doesburg maakt collages, viltschilderijen en bronzen beeldjes.

https:/carinecollages.nl

Expositie An en Wim Compagne van 1 tot 15 augustus 2022

Mijn schilderijen noem ik meditatieve landschappen. Het zijn semi-abstracte landschappen die emoties en ervaringen oproepen, die verder gaan dan woorden.

Het geeft je een momentopname van de natuur en het gaat dieper in op je emotionele reactie op het landschap.

Tijdens het schilderen, probeer ik een sfeer te creëren in mijn atelier, waarin ik kan mediteren en ontspannen, een sfeer waar stilte en rust is, waar alles één is…., waar je je geen buitenstaander voelt, maar een onderdeel van het ‘AL’

Als mens ga je door moeilijkheden en uitdagingen, maar altijd is er weer dat sprankje licht en hoop, dat alles beter maakt.

Als kunstenaar geloof ik dat het mijn doel is om contact te maken met anderen door mijn creativiteit.

Het schilderen is voor mij een intuïtief proces, ik teken het landschap niet van tevoren, ik breng de verf aan en geniet van het proces, terwijl ik een beeld heb van hoe het eruit moet gaan zien.

An Compagne, www.ancompagne.nl

Fotografie is voor mij de ultieme manier om de schoonheid te ontdekken. Het loopt als een rode draad door mijn leven, een eeuwige herinnering aan bijzondere momentopnames.

Ik blijf altijd op zoek naar dat mooiste beeld, dat mooiste moment…..

Fotografie is ook in de natuur zijn en getuige zijn van haar wonderen, met onvoorspelbare licht omstandigheden, zoeken naar de juiste plaats, dát moment vastleggen, dat is wat fotografie bijzonder maakt en mij helpt om er deel van uit te maken, of zoals Anselm Adams eens zei:

“ A great photograph is one that
fully expresses what one feels,
in the deepest sense,
about what is being”

Wim Compagne, www.wimcompagne.nl

An en Wim Compagne

Prachtig en bedreigd
2 visies op Nederlandse natuur

Beeldend kunstenaars Rob Chevallier en Marieke Laverman exposeren van 16 augustus t/m 4 september 2022 in de Anna-kapel van de Martinikerk te Doesburg.

Hoe gaat het met onze Nederlandse natuur? Goed of niet goed: het is maar hoe je het bekijkt. Met bewondering, verwondering of met zorg. Twee verschillende invalshoeken zijn te zien op de expositie ‘Prachtig en bedreigd’
Beeldend kunstenaars Marieke Laverman en Rob Chevallier geven in Doesburg hun eigen kijk op onze mooie én kwetsbare natuur. Laverman biedt een blik op de pracht van onze natuur, op delen daarvan en biedt die aan op een manier die vaak uitnodigt even stil te staan. Het werk van Chevallier is gericht op de kwetsbaarheid van onze natuur en op natuurbehoud.
Vullen deze visies elkaar aan of zijn ze juist tegenstrijdig? Dat mag de bezoeker bepalen…..

Info over de kunstenaars:
Marieke Laverman en Rob Chevallier exposeerden in 2021 tijdens de IJsselbiënnale. Daar ontstond het idee voor een gezamenlijke expositie.
Rob Chevallier (Velp) maakt foto-objecten; een combinatie van fotografie en voorwerpen uit kringloopwinkels. Zo ontstaat een verbinding tussen vroeger en nu. Zijn kunstwerken zijn een pleidooi voor hergebruik van materiaal en recycling en bieden tegelijkertijd een kritische blik op de maatschappij. Recent werk bestaat uit grote objecten en installaties. Voorbeelden daarvan zijn ‘De stikstofboom’, ‘Hitte-eilanden’ en ‘Nederland (bedreigd) waterland’.
Marieke Laverman (Westervoort) vindt haar inspiratie vooral in kleurvlekken. Van de ene vlek groeit vanzelf een andere, en nog een. Misschien dat juist daarom haar onderwerpen dicht bij organische vormen liggen: bloemen, bomen, de natuurlijke omgeving. Een recente serie schilderijen vindt haar oorsprong in macro-opnames van zandkorrels. Naast het schilderen geeft ze ook les in haar eigen atelier in Westervoort.
De kunstenaars exposeerden eerder in CODA museum, IJsselbiënnale, Zandvoorts museum, Stedelijk museum Kampen, Kasteel Groeneveld (Baarn), Artfair Breda en Artfair Galerie Sous-terre (Appeltern).

Contact
Marieke Laverman
Goltackers 85 – Westervoort
06-25073723 – info@mariekelaverman.nl
https://www.mariekelaverman.nl/
Rob Chevallier
Boulevard 33a – Velp
06-22857859 – chevallier@inbox.com
https://www.robchevallier.com

Marieke Laverman
Rietje Bakker
The warmth of your embrace

Silence and Songs

Expositie “ONNOEMBAAR AANWEZIG” van RIETJE BAKKER – vanaf 11 oktober 2022

Als ik mijn atelier binnenkom, weet ik: hier hoor ik! Dit is de plek waar ik kan ademen, kan beschouwen en ontspannen kan zijn. Waar ik inspiratie ervaar om te laten zien wie ik ben en wat mij motiveert. Waar ik geen woorden nodig heb, maar waar ik mijn beeldtaal spreek.

Ik maak graag werk dat laat zien hoe ik in het leven sta en wat mij bezighoudt. Daarom zie je in mijn werk invloeden van de natuur, mijn geloof, eeuwenoude devotie en het leven van alledag.
                                                                                                     Werk dat uitnodigt om net even verder te kijken dan je eerste indruk. Is er nog een andere laag te ontdekken in het beeld waarnaar je kijkt?

“If I could say it with words, there would be no reason to paint “ – Edward Hopper

Naast de acrylverf die ik gebruik, kom je in mijn werk ook vaak andere materialen tegen: collage, textiel, bladgoud, raffia, vlas – kortom mixed media. Hiermee ga ik vrij intuïtief aan het werk en het is altijd weer bijzonder om te ervaren dat het schilderproces je soms een hele andere kant op leidt dan het idee waarmee je aanvankelijk begon.

Ik schilder nu bijna twintig jaar en er is nog steeds zo veel te ontdekken! De laatste jaren heb ik een aantal online programma’s gevolgd bij de Amerikaanse kunstenaar Nicholas Wilton en de Britse kunstenaar Louise Fletcher. Dat verruimde mijn blik en daagde mij uit om nog meer uitdrukking aan wat mij ten diepste drijft. Ik hoop met mijn werk ook beelden aan te reiken die iets laten zien van de Onnoembaar Aanwezige, zoals ik die ervaar.

www.rietjebakker.nl
social media: rietjebakkerart 

ZILVERMUSEUM DOESBURG

Een verzameling van meer dan 400 objecten uit 20 verschillende landen, die een periode van 1700 tot 1920 beslaat. De toegang bedraagt € 3,00 p.p., kinderen t/m 12 jaar gratis.
Voor actuele informatie: www.zilvermuseumdoesburg.nl

Tijden: zie bij bezichtiging kerk

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Mosterdpot.jpg