BEZICHTIGING KERK

Van 18 april t/m 30 oktober 2022:
Maandag, 13.00-17.00 uur,
Dinsdag t/m zaterdag, 11.00 -14.00 uur.
Zondag, 12.30 -17.00 uur.
Toegang: gratis, een donatie wordt zeer op prijs gesteld.
N.B. Wanneer de kerk verhuurd is, is bezichtiging niet mogelijk.

In verband met een besloten bijeenkomst is bezichtiging van de kerk helaas niet mogelijk op 3 en 12 juni.

Doesburg Concert Rob Favier

Datum: 21-05-2022
Aanvang: 16:00 uur
Locatie: Grote- of Martinikerk
Adres: Kerkstraat 4

afsluiting project zeven werken barmhartigheid

Rob Favier

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is foto-maartensmaaltijd-1.jpg

Sint Maartensmaaltijd, 11 juni 2022 van 11.00 – 16.00 uur

Begonnen in 1982, is de Sint-Maartensmaaltijd inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie die bezoekers trekt uit het hele land. De maaltijd vindt altijd op de tweede zaterdag van juni plaats. De toegang is gratis, wel kan er bij de uitgang van de kerk een bijdrage in de kosten gegeven worden.

In de Martinikerk krijgen de bezoekers van de Sint-Maartensmaaltijd gratis veldsoep, brood en meloen aangeboden. Terwijl de gasten hun maaltijd nuttigen kunnen zij kijken en luisteren naar het optreden van diverse folkloristische muziek- en dansgroepen.

JOHANNETTE ZOMER

Na eerst enige jaren als microbiologisch analiste te hebben gewerkt, begon sopraan Johannette Zomer haar zangopleiding bij Charles van Tassel aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, alwaar ze haar zij haar diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Sindsdien ontving ze coaching van Diane Forlano (London) en Marlena Malas (New York).

Fred Jacobs studeerde luit en theorbe bij Anthony Bailes aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.
Hij is lid van The Gabrieli Consort and Players en het Barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging. Sinds1997 is hij als theorbist verbonden aan het   Monteverdi-ensemble van de Bayerische Staatsoper in München, dat in heel Europa naam maakte met zijn Monteverdi- en Cavalli-producties.