BEZICHTIGING KERK

Van 1 november tot Pasen 2022:
Dinsdag t/m zaterdag, 11.00 -14.00 uur.
Zondag, 12.30 -14.00 uur.
Tijdens de culturele zondag, iedere eerste zondag van de maand, is de kerk geopend tot 17.00 uur.

Toegang: gratis, een donatie wordt zeer op prijs gesteld
N.B. Wanneer de kerk verhuurd is, is bezichtiging niet mogelijk.

In verband met de coronamaatregelen is de kerk tot 15 januari gesloten voor bezichtiging. Onze excuses!

Het Kampen Boys concert van 23 december en het orgelconcert van 26 december zijn geannuleerd.

U kunt de Festival Lessons and Carols bijwonen wanneer u geen Corona gerelateerde klachten heeft en een QR code hebt (de CoronaCheck-app). Deze is verplicht vanaf 13 jaar.

Net zoals in de Kings College Chapel in Cambridge begint de Festival of Nine Lessons and Carols met één enkele jongenssopraan die – in processie – a capella het ‘Once in royal David’s city’ zingt. Daarna volgt het koor, waarna u de volgende 70 minuten de mooiste Engelse kerstmuziek kunt beluisteren, omlijst door negen lezingen uit het kerstevangelie.

In navolging van de Engelse jongenskoren in de kathedralen en colleges weten de heldere jongensstemmen zich gesteund door kernachtige tenoren en bassen en mannelijke alten: de zogenaamde countertenors. Het magistrale orgel en de prachtige akoestiek van de Martinikerk zijn bij uitstek geschikt voor deze muziek. Kortom: een Festival zoals in Cambridge.

Dit Festival of Lessons and Carols begint om 15.30 uur; de deuren gaan open om 15.00 uur.

Tickets via www.kampenboyschoir.nl

Tickets voor jongeren tot 18 jaar à € 10,- zijn verkrijgbaar aan de kerk op 23 december vanaf 15.00 uur

Kerst-orgelconcert Gijs van Schoonhoven

26 december 2021 15:00

We zijn gehouden aan de coronamaatregelen:
1. De coronatoegangstest met identiteitscontrole. We checken de QR-code op uw telefoon of de papieren versie.
2. Digitale verkoop  van de tickets. Lukt het u niet om digitaal uw concert te boeken of kunt u niet internetbankieren? We helpen u graag. Mail naar info@stidomu.nl of bel met Reinoud Egberts op 06 53 67 17 15

Op 2e Kerstdag, 26 december 2021, speelt Gijs van Schoonhoven de cyclus La Nativité du Seigneur van Olivier Messiaen: uitsluitend op het Walcker-orgel.

De toegangsprijzen zijn € 12 en voor donateurs € 10.
Dat concert is in samenwerking met het project Dromen als Messiaen. Die samenwerking houdt in dat er een lichtshow bijgevoegd wordt.

Dit lees je op hun website www.dromenalsmessiaen.nl