BEZICHTIGING KERK

Van 18 april t/m 30 oktober 2022:
Maandag, 13.00-17.00 uur,
Dinsdag t/m zaterdag, 11.00 -17.00 uur.
Zondag, 12.30 -17.00 uur.
Toegang: gratis, een donatie wordt zeer op prijs gesteld.
N.B. Wanneer de kerk verhuurd is, is bezichtiging niet mogelijk.

In verband met een besloten bijeenkomst is bezichtiging van de kerk helaas niet mogelijk op 3 juli. Het beroemde Walcker orgel wordt gestemd op 22, 23 en 24 juni alsmede op 29 en 30 juni. Ook op deze data is de kerk gesloten. Onze excuses voor het ongemak.

Op zondagmiddag 3 juli zal the Bartholomew Consort, een gerenommeerd kamerkoor uit Oxford, een concert geven in de Martinikerk te Doesburg.

Het koor staat reeds ruim 20 jaar onder leiding van de inmiddels in Doesburg wonende dirigent JanJoost van Elburg, en bestaat uit zangers van het Verenigd Koninkrijk, Spanje, de Verenigde Staten en Nederland.

Zij zullen een prachtig programma brengen met de Songs of Farewell van Hubert Parry en het Requiem van Ildebrando Pizzetti.

De Songs of Farewell zijn geschreven tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen een aantal leerlingen van Parry aan het Royal College of Music omkwam in actie. Parry’s tekstkeuze weerspiegelt een verlangen om te ontsnappen aan het geweld van een wereld in oorlog en om vrede te vinden in een hemels rijk. In tegenstelling tot Parry’s zetting van William Blake’s gedicht “And did those feet in ancient time” (1916) worden de Songs of Farewell gezien als een afnemen van het nationale vertrouwen. Tijdens de oorlog verloor Parry veel van zijn studenten, werd George Butterworth gedood, raakte Arthur Bliss gewond en werd Ivor Gurney vergast. Omdat hij een levenslange Germanofiel was, die eerder geloofde dat Groot-Brittannië nooit oorlog zou voeren met de Kaiser, bleek de oorlog een tijd van persoonlijke wanhoop voor Parry te zijn, wat tot uiting komt in de zes stukken.

De Italiaanse componist Ildebrando Pizzetti, afkomstig uit een katholieke achtergrond, was volledig bekend met het gregoriaans van de mis, maar had eerder geen religieus werk geschreven.

Zijn indrukwekkende Requiem (1922) is gebaseerd op de oorspronkelijke Gregoriaanse melodieën en varieert in bezetting van 4 tot 12 stemmen.

Kaartverkoop: Betaling is à contant of via QR-code. Tot 3 juli op Koepoortstraat 42 en op 3 juli aan de kassa in de Martinikerk.

Wij hopen van harte u bij dit concert te mogen verwelkomen.