Stichting Culturele Muzikale Activiteiten Flevoland 2

Helaas zijn beide concerten om organisatorische redenen geannuleerd.

Op zaterdag 1 oktober 2022 organiseert Stichting Culturele Muzikale Activiteiten Flevoland 2 orgelconcerten in de prachtige Martinikerk van Doesburg.
In deze kerk bevindt zich het geweldige Walcker orgel uit 1914.Dit orgel is een prachtig instrument, een monument dat we moeten koesteren in Nederland. Voor een organist is het orgel in de Martinikerk een ware snoepdoos waarvan je niet kan stoppen met snoepen.

Om 16:00 zal Harm Hoeve plaatsnemen op de orgelbank. Harm Hoeve is een musicus in hart en nieren. Hij is ook componist en dirigent maar zijn grote liefde blijft het orgel als instrument. Na zijn opleiding aan de muziekschool in Zwolle ging hij naar het conservatorium, eveneens in Zwolle. Hier studeerde hij orgel bij Harm Jansen en verkreeg de diploma’s docerend en uitvoerend musicus. Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Zijn liefde voor orgel is duidelijk terug te horen in zijn orgelspel. Een genot om naar te luisteren.

Om 20:00 zal Gert van Hoef het orgel gaan bespelen. Gert is een organist die het in de vingers heeft. Pas op 13 jarige leeftijd ontdekte hij het orgel, en 2 jaar later won hij al het Interclassicmusic Orgelconcours bij Johannes Orgelbouw. Een jaar later won hij Feike Asma concours. In 2015 heeft hij het Govert van Wijn Orgelconcours in Maassluis. Gert is bekend omdat hij vanaf het begin al vele video’s online heeft geplaatst. Een ware ambassadeur voor het orgel als instrument met meer dan 100.000 volgers online. Met zijn spel weet hij velen te beroeren.

Beide heren gaan voor u een programma ten gehore brengen waarmee alle facetten van dit orgel ten gehore worden gebracht.

Natuurlijk bevelen we beide concerten van harte bij u aan. Om u over de streep te trekken om beide concerten te bezoeken hebben we de prijs iets lager dan normaal ingezet.

Kaartverkoop via:

www.ticketscorner.nl/event/orgelconcert-doesburg/

Beide concerten zijn om organisatorische redenen geannuleerd.

Digitale verkoop van de tickets via www.stidomu.nl

Lukt het u niet om digitaal uw concert te boeken of kunt u niet internetbankieren?

We helpen u graag. Mail naar info@stidomu.nl of bel met Reinoud Egberts op 06 53 67 17 15

Het Nederlands Bachconsort 30 oktober 2022

Alioune Diagne, Foto Robert Benschop

Requiem   (Wereldpremière) Victor Kioulaphides

Geistliche Lieder  Johann Sebastian Bach (arr. Rik Elings)

Dans Alioune Diagne

Uitvoerenden

Heleen Koele Sopraan

Wendy Roobol Sopraan
Sytse Buwalda
Altus
Oscar Verhaar
Altus
Pablo Gregorian
Tenor
William Knight
Tenor
Roele Kok
Bariton
Michiel Meijer
Bariton
Rik Elings
Piano

Het Nederlands Bachconsort 30 oktober 2022

ALLERZIELEN | EEN GEDANSTE SUITE VAN VERDRIET

Allerzielen is een meer dan duizend jaar oude gedenkdag uit de westerse rooms-katholieke traditie die jaarlijks op 2 november “gevierd” wordt. Het is de dag waarop we onze dierbaren herdenken die gestorven zijn. Het artistieke team van Het Nederlands Bach Consort – Heleen Koele en Sytse Buwalda – heeft Allerzielen één van de pijlers in haar jaarlijkse programmering gemaakt.

Dit jaar brengt Het Nederlands Bach Consort  met dit concert een afwisseling van het aardse lijden (de vijf stadia van rouw) en het geestelijke antwoord daarop ( de requiemmis)

We horen de misdelen uit de door Victor Khioulaphides gecomponeerde nieuwe requiemmis, afgewisseld met door Rik Elings gearrangeerde liederen uit het “Schemellis Gesangbuch”. Aan dit zangboek verleenden diverse componisten hun medewerking, waaronder Johann Sebastian Bach. De teksten van deze liederen sluiten aan bij de verschillende stadia van rouw. Tot slot zocht het artistieke team contact met de Senegalese danser Alioune Diagne na het zien van zijn voorstelling “Dag Papa”. De emotionele manier waarop hij invulling geeft aan zijn gevoelens via moderne dans vonden ze heel mooi passen in het concept van de ideeën rondom dit project. Alioune zal dansen tijdens de misdelen.

Kaarten kunnen besteld worden via:

www.hetnederlandsbachconsort.nl/allerzielen-2022/