BEZICHTIGING KERK

Van 1 november tot Pasen 2022:
Dinsdag t/m zaterdag, 11.00 -14.00 uur.
Zondag, 12.30 -14.00 uur.
Tijdens de culturele zondag, iedere eerste zondag van de maand, is de kerk geopend tot 17.00 uur.

Toegang: gratis, een donatie wordt zeer op prijs gesteld
N.B. Wanneer de kerk verhuurd is, is bezichtiging niet mogelijk.

U kunt de Festival Lessons and Carols bijwonen wanneer u geen Corona gerelateerde klachten heeft en een QR code hebt (de CoronaCheck-app). Deze is verplicht vanaf 13 jaar.

Net zoals in de Kings College Chapel in Cambridge begint de Festival of Nine Lessons and Carols met één enkele jongenssopraan die – in processie – a capella het ‘Once in royal David’s city’ zingt. Daarna volgt het koor, waarna u de volgende 70 minuten de mooiste Engelse kerstmuziek kunt beluisteren, omlijst door negen lezingen uit het kerstevangelie.

In navolging van de Engelse jongenskoren in de kathedralen en colleges weten de heldere jongensstemmen zich gesteund door kernachtige tenoren en bassen en mannelijke alten: de zogenaamde countertenors. Het magistrale orgel en de prachtige akoestiek van de Martinikerk zijn bij uitstek geschikt voor deze muziek. Kortom: een Festival zoals in Cambridge.

Dit Festival of Lessons and Carols begint om 15.30 uur; de deuren gaan open om 15.00 uur.

Tickets via www.kampenboyschoir.nl

Tickets voor jongeren tot 18 jaar à € 10,- zijn verkrijgbaar aan de kerk op 23 december vanaf 15.00 uur

MOMENTUM

Preek van de Leek: 4 keer per jaar; zie voor meer informatie: www.pkn-angerlodoesburg.nl