Logo Martinikerk Doesburg

Martinikerk nieuwsbrief 2023

Volg ons op social media!

UNIEKE LOCATIE VOOR EVENEMENTEN OP MAAT​​​

In het centrum van Doesburg staat wellicht één van de mooiere kerken van Nederland. Ongetwijfeld zijn er kerken die nog mooier en groter zijn, maar een multifunctionele kerk als de Grote of Martinikerk kom je zelden tegen. Deze laatgotische kerk dateert uit de periode 1485-1530 en in 1972 werd een algehele restauratie voltooid. De kerk ziet er van binnen en van buiten dan ook fantastisch uit. Zoekt u een locatie met een speciale en historische ambiance? De Martinikerk in Doesburg biedt u dan ook vele mogelijkheden.

GESCHIEDENIS

De Martinikerk dateert van 1235 als Romaanse kerk. In 1487 werden toren en kerk door blikseminslag totaal verwoest. In 1532 werd de kerk als een laatgotische basiliek, opgebouwd in Nederrijnse trant. Een basiliek is een kerk, waarvan het middenschip met vensters boven de zijbeuken uitsteekt. Het patronaatsrecht over deze kerk, het recht om een pastoor te mogen benoemen, werd door de bisschop van Utrecht in 1286 overgedragen aan de Ridderlijke Duitsche Orde (een geestelijke ridderorde, ontstaan tijdens de kruistochten). Dat zou zo blijven tot de Reformatie in 1578 in Doesburg zijn intrede deed.

GESCHIEDENIS
vezelbeurs Martinikerk Doesburg

VERHUUR

Met overleg en een beetje goede wil kan er in de Martinikerk vrijwel alles georganiseerd worden. Onze organisatie bestaat uit professionele vrijwilligers met horeca- en evenementenervaring. Gespecialiseerde verhuurbedrijven staan tot onze beschikking.

VERHUUR

PROGRAMMA en exposities

Openingstijden winterseizoen
Martinikerk Doesburg:

Vanaf 1 november t/m eerste Paasdag 2024, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00-16.00 uur.

  • All
  • Programma
  • EXPOSITIES
Load More

End of Content.

Galerij

Galerij

With consultation and a little good will, almost anything can be organized in the Martini Church. Our organization consists of professional volunteers with catering and events experience. Specialized rental companies are at our disposal.

Contact Information

Bezoek adres
Grote- of Martinikerk Doesburg
Kerkstraat 4 6981 CM Doesburg
Verhuur
Jenny van Bokhorst – Lambers Heerspink

© 2023 MARTINIKERK DOESBURG
foto credits: kerkfotografie | artcrafx
 PGAD | ANBI | zilvermuseum

© 2023 MARTINIKERK DOESBURG
foto credits: kerkfotografie | artcrafx
 PGAD | ANBI | zilvermuseum