Herinrichting en restauratie 2015

Inhoud:

Ondanks het feit dat de kerk goed wordt bezocht, zowel voor de eredienst als door toeristen, bleek een herinrichting voor multifunctioneel gebruik noodzakelijk om de kosten voor de kerkelijke gemeente beheersbaar te houden. Door het onderbrengen van diverse kerkelijke functies in de kerk en het vergroten van de ‘verhuurbaarheid’ van de kerk is het gebouw toekomstbestendig gemaakt. Voor deze herinrichting maakte GAJ|VBW Architecten een ontwerp dat is uitgevoerd met behulp van subsidie van de provincie Gelderland binnen de regeling Robuuste Investeringsimpuls.

Resultaat:

Het ontwerp voor de herinrichting kenmerkt zich door haar ondergeschiktheid aan het imposante kerkgebouw. In de zijbeuken, naast het torenportaal en in de ‘luwe’ zone van de kerk, zijn twee units gerealiseerd. De tweelaagse units zijn modern en ingetogen vormgegeven, waarbij diverse voorzieningen zoals toiletten, waarvan één voor mindervaliden, keuken, winkel, garderobe in het gesloten basement zijn gehuisvest.

Op de verdieping zijn breed inzetbare multifunctionele (bv. vergaderen of presenteren) ruimtes gecreëerd met glazen wanden, zodat doorkijk richting de hoge glas-in-loodramen van de kerk mogelijk blijft. De zijbeuken aan weerszijden van het koor worden door semitransparante glazen wanden afgeschermd, zodat deze ruimten breed kunnen worden ingezet. Onder het orgelbalkon is een glazen tochtportaal gecreëerd met elektrische schuifdeuren, zodat een tochtvrije toegang vanuit de hoofdentree onder de toren mogelijk is. De consistorie is ingericht als stiltekapel.

Vele foto’s van het werk in uitvoering

Impressie na voltooiing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *