“Aurora lucis rutilat”

Martinikerk Doesburg

Vrijdag 3 mei 20.00 uur

Het Intercontinentaal Projectkoor “Aurora lucis rutilat”

o.l.v. JanJoost van Elburg, samengesteld uit zangers afkomstig uit Engeland, Schotland, Noord-Ierland, de Verenigde Staten en Nederland, zal op 3 mei a.s. een concert geven in de Martinikerk te Doesburg, alwaar hij zelf sinds november 2018 woonachtig is.

Naast een aantal imposante dubbelkorige werken van de Renaissancecomponisten Tomás L. de Victoria en Orlando di Lasso zal van de Italiaanse componist Pietro Paolo Bencini een dubbelkorig magnificat met continuobegeleiding uitgevoerd worden, dat voor de Cappella Giulia in Rome was gecomponeerd.

Na een intermezzo voor orgel en Theorbe volgen drie werken van moderne componisten voor koor a cappella:

Het verstilde I Am the True Vine van de Estse componist Arvo Pärt op tekst uit Johannes 15; De boetepsalm 51 Miserere in een zetting van de Schotse componist James MacMillan; De Missa Triueriensis van de Engelse componist Gabriel Jackson vormt de afsluiting van dit gevarieerde programma.

Medewerking wordt verleend door de organist Wim Dijkstra, en de Theorbespeler Harjo Neutkens.

Het concert begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur. Deuren zijn open om 19.30 uur. De toegang is vrij, er wordt een vrijwillige gift bij de uitgang gevraagd.